Co to jest woda alkaliczna? Woda alkaliczna często pojawia się jako idealna do spożycia. Jest to woda, która posiada odpowiedni poziom pH. Zawarte pH w wodzie […]
Jak wygląda dieta insulinowa? Dieta insulinowa jest przeznaczona dla osób, które zmagają się z otyłością, mają problem z niezdrowym odżywianiem i nadmiernym stresem. Dietetycy zalecają też […]
Ile wynosi dzienne zapotrzebowanie na białko, węglowodany i tłuszcze? Każdy człowiek powinien w swojej codziennej diecie dostarczyć do organizmu określoną ilość białka, węglowodanów i tłuszczów. Odpowiednia […]
Ocet jabłkowy – właściwości dla zdrowia i zastosowanie Ocet jabłkowy to rodzaj octu, który jest produkowany na bazie sfermentowanego cydru. Współczesne badania udowodniły prozdrowotne właściwości octu […]
Dlaczego warto rozważyć dodanie do diety spirulinę Spirulina (łac. Spirulina Platensis) to rodzaj niebiesko-zielonych alg bogatych w białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jest używany od wieków […]
Hibiskus – korzyści, zastosowania i skutki uboczne Hibiskus to roślina tropikalna pochodząca z Azji i Afryki. Ma wiele zastosowań leczniczych i kulinarnych. Hibiskus może być stosowany […]
Dlaczego warto pić sok z selera naciowego? Seler naciowy to warzywo, które było znane już w starożytnej Grecji i Rzymie. W Europie seler został spopularyzowany nieco […]
Korzeń manioku i jego właściwości Maniok jadalny to roślina mogąca urosnąć do trzech metrów wysokości, która pochodzi z Ameryki Południowej. Kwiaty tej rośliny są niewielkie i […]
Olej z sosny syberyjskiej Olejek sosnowy pozyskuje się z igieł i szyszek sosny. Niekiedy olejek można pozyskiwać także z pędów drzew pod warunkiem, że są jeszcze […]